Honvédelem és nemzetbiztonság

Zöld utat és forrást kapott a MH Pápa Bázisrepülőtér meghosszabbítása

Kecskeméti repülőtér rendszer

Az állami repülések céljára szolgáló pápai repülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez szükséges források biztosításáról szóló 1748/2020. (XI. 11.) korm. határozat alapján a magyar kormány egyetért az állami repülések céljára szolgáló pápai repülőtér futópályájának meghosszabbításával.

Ehhez szükséges lesz 13. számú Pápa–Tatabánya vasútvonal érintett szakaszának elbontása, valamint a vasúti összeköttetésnek a 13. számú vasútvonal Franciavágás és Veszprémvarsány közötti szakaszának újbóli forgalomba helyezésével történő biztosítása.

A vasúti pálya bontása a Honvédelmi Minisztérium, az újbóli forgalomba helyezés az Innovációs és Technológiai Minisztérium költségvetését fogja terhelni. A pénzügyminiszter ez utóbbi projektrész megvalósítása céljából – az innovációért és technológiáért felelős miniszter bevonásával – gondoskodik 2.499.356.054 forint költségvetési forrás biztosításáról.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszternek meg kell vizsgálnia a 13. számú Pápa-Tatabánya vasútvonal elbontásra kerülő szakasza pótlásának, valamint azon a személyszállítás jövőbeni helyreállításának lehetőségét, az agrárminisztert pedig a projektnek a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság működésére és gazdálkodására gyakorolt hatásait.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom