Külföld

Videófelvételeken a ménakai támadás

Mali Menaka

Az afrique.le360.ma weboldal egy hosszabb cikkben számolt be a ménakai vérengzésről, melyben több tucat mali katona és civil halt meg. A Strategika51 elemző oldal korábbi információi szerint a támadást motorosok hajtották végre PKM géppuskával és RPK golyószóróval, illetve aknavetővel felfegyverkezve.

A ma megjelent cikk lényegében megerősíti a korábbi információkat, miszerint a támadók Nigerből érkeztek, motorkerékpárokon. Ugyancsak megerősíti az aknavetők bevetését, és talán annyival egészíti ki az eddig megjelent információkat, hogy a támadók néhány fegyvert és járművet is zsákmányoltak.

A cikk mégsem ezért érdekes leginkább, hanem amiatt a két megosztott videó miatt, amelyek állítólag 2019. november 1-én készültek a ménakai támadás után.

A felvételek eredetisége kérdéses, de a képeken látható események, illetve a motoros csoportosulás (0:19 környékén), a felvételeken látható fegyverek  lényegében megfelelnek a korábbi leírásnak. Malira utal 1:08-nál az ETIA-EUTM jármű is.

Elérhető továbbá egy 4:40 másodperc hosszú videó is, azonban annak megtekintését senkinek sem ajánlom, és biztos vagyok benne, hogy a Youtube folyamatosan eltávolítja majd a tartalommegosztó felületekről. Az áldozatok nadrágja, illetve a  néhány katonán látható golyóálló mellény alapján valóban mali katonák lehettek.

Figyelem: a Youtube eltávolíthatja a videókat, így a megtekintés időpontjában már lehetséges, hogy nem elérhetők. Borítókép: fr.wikipedia.org

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld