Honvédelem és nemzetbiztonság

Váratlan fordulat: újraindult a MiG-29-esek értékesítése

MiG-29

Tovább folytatódik a rendszerből kivont, magyar MiG-29-esek kálváriája, amely lényegében 2011 óta tart. Mint arról korábban már írtam, számtalan alkalommal történt értékesítési kísérlet a vadászgépek vonatkozásában, különböző csomagokban. Az utóbbi években az MNV Zrt. próbálta az elektronikus árverési felületén értékesíteni a repülőgépeket és alkatrészeiket, sikertelenül.

A legutolsó sikertelen aukció alig egy hónapja zárult, ezért is különösen meglepő, hogy máris újraindult az eljárás. A 2019.03.07-én újraindított aukción a tételek kikiáltási ára 2.873.368.000 forint.

Akárcsak a februári értékesítési kísérletben, most is 19 darab MiG-29 típusú repülőgépet bocsátottak árverésre hajtóművekkel, illetve további 20 darab hajtóművel és 293 darab tartozékkal, rakétákkal.

A haditechnikai eszközök egy csomagban, egy árverési tételként kerülnének értékesítésre. Az eszközök egy része hiányos, használhatatlan, illetve az ismételten üzemképes állapotba helyezését jelentős költségráfordítással lehetne megteremteni.

Az aukció jelenleg még teljesen nyitott, a megfelelő engedélyekkel rendelkező, potenciális vásárló 2019.03.28-ig fizetheti meg az árverési biztosítékot. A licit időszak 2019.04.03-án zárul majd.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom