Informatika

Van az a pénz?

Antivirus

Majdnem lefordultam a székről, amikor az előbb megláttam, hogy Miroslav Koren, a Kaspersky biztonsági cég Kelet-Európáért felelős igazgatója okosítja digitális tudatosságra és informatikai biztonságra a népet Magyarország egyik legnagyobb hírportálján, az index.hu-n.

Szó se róla, sokkal hitelesebb, mint amikor egy ex-pártvezér kezdett adatvédelmi szakértői tanácsadó előadásokba, már nem is tudom mikor, de nem olyan régen. Bár nem követem a munkásságát, de ha jól tudom, azóta szerencsére abbahagyta.

A Kaspersky Lab, ha valaki nem emlékezne rá, az a cég, amelynek termékeinek használatát Magyarországon egy máig hatályos kormányhatározat tiltja a költségvetési szerveknek és a 100%-os állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknak egyaránt.

Ha jól tudom párját ritkítja a norma.

Ennek oka, a jogszabály szerint, hogy az ilyen szervezeteknél használt szoftverekre, informatikai és kommunikációs berendezésekre potenciálisan veszélyes programokat és eszközöket ki kell szűrni és el kell hárítani.

Persze mindig, minden IT rendszer hazabeszél, vagy betekintést enged valahova, valakinek, a kérdés csak az, hogy hova, kinek, és ez lényegében probléma-e, vagy sem. Ezért is olyan súlyos probléma Európa és persze Magyarország lemaradása ezen a területen.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

 

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Informatika