Honvédelem és nemzetbiztonság

Valószínűleg jól sikerült a cseh CZ fegyverek csapatpróbája a Rendőrségnél

CZ lőgyakorlatok

Pár hónappal ezelőtt a Combat Gear bloggere szúrta ki egy „tömeges gépjárműátadás” során – a Készenléti Rendőrség díszszakaszának tagjai kezében – a CZ Scorpion Evo3 géppisztolyokat, amelyek az akkori sajtóértesülések szerint csapatpróbán voltak a Rendőrségnél.

A Kaliberinfo az esetleges rendszeresítésről azt írta, hogy „a rendszeresítésről még nagyon korai lenne beszélni, de ez egy biztató kezdet az elavult fegyverpark frissítésére. Az AMD-65 (7,62×39 mm) gépkarabélyoknál sokkal alkalmasabb eszköz lakott területeken való rendőri alkalmazásra  kisebb, könnyebb, ergonómikusabb és pisztolykaliberű fegyver.”

Egyébként ugyancsak CZ pisztolyával (illetve Jerichóval) ért el világversenyen komoly sikereket Salamon Tímea százados, a Készenléti Rendőrség (KR) kiemelt főelőadója, lőkiképző. A P-09-es „előd” (bár hivatalosan ez egy „új termékvonal” és technikailag  is módosították) CZ75/Jericho egyéként a jelen sorok írójának „kedvenc” maroklőfegyvere is egyben, bár ez az esetleges rendszeresítés szempontjából igazán mellékes.

Ami egyébként a kormányzati dokumentumportál adatai alapján a napokban már meg is történt, ugyanis „miniszteri jogkörben eljárva” rendszeresítésre került a Rendőrségnél a CZ P-09 szolgálati maroklőfegyver és a CZ SCORPION EVO3 A1 szolgálati géppisztoly, valamint azok tartozékai.

Rendszeresítésre került továbbá egy 500.000 V-os elektromos sokkoló bot (UZI SG-105) is, amely a csapatszolgálati feladatok ellátását végrehajtó személyi állomány részére lesz kiadható kényszerítő eszköz.

Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom