Honvédelem és nemzetbiztonság

Szeged International Airshow 2020

Szeged

Abban az évben, amikor év elején elhatároztam, hogy igyekszem a környék összes repülőnapjára eljutni, akkor tört ki a COVID-19 járvány, amelynek egyenes következménye volt szinte valamennyi repülőnap elhalasztása. Talán egy-két eseményen ennek ellenére is részt vehettem volna, de a lényeg, hogy alma materem városában ott tudtam lenni az eseményen.

Viszonylag hosszú ideig élt a remény, hogy a „szegedi repülőnap” az eredeti tervek szerint megrendezésre kerülhet, de végül a szervezők úgy döntöttek, hogy egy rövidebb, de ingyenes programmal kedveskednek a Szegedre látogató érdeklődőknek.

A program a rendkívüli körülmények ellenére is rendkívül izgalmas volt, a pilóták pedig kihozták a gépeikből és magukból a maximumot. Idén a Magyar Honvédség is képviseltette magát a rendezvényen, és bár a H145M jelenléte meglehetősen tiszavirág életű volt, de az bizonyos, hogy a bal egy pozícióban ülő személy magyar egyenruhát viselt.

A programból számomra a legnagyobb élmény mindenképp a  P-51D Mustang II. hangja volt, de Vári Gyula, valamint Veres Zoltán is odatette magát és a gépét, és bár a showt a csirkecombbal repülő LUJÓ vitte el, de a nap meglepetése számomra így is az egyáltalán nem kiszuperált Bell-206 repülése volt. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor?

Borítókép: Gyömbér Béla

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a kövekezőről:

 

Ajánlott tartalom