Külföld

Street view zimbabwei módra

Zimbabwei Google

A Google minden körülmény között utat tör magának, jó példa erre Zimbabwe este. Pár hónappal ezelőtt ugyanis arra lettem figyelmes, hogy igaz elég gyér hálózattal, de feltérképezésre került Zimbabwe fővárosa, Harare néhány utcája, illetve a repülőterének környéke.

Azonban nem is akárhogy, hanem egy szelfibotra(?) rögzített eszközzel, amit az autó sofőrje (aki meglehetősen markáns méretű karórájáról ismerhető meg leginkább, ha valaki elmerül Harare utcáiban) a kezében tartott a vezetés közben(!).

(Forrás: Google)

A zimbabwei kormány és a digitális környezet kapcsolatáról van egy-két érdekes hír, mindenesetre Zimbabwe egyáltalán nem lóg ki a Google-höz fűzött viszonyával a környező országok közül, hiszen csak Ghána, Kenya, a Dél-afrikai Köztársaság, valamint Botswana van komolyabban feltérképezve.

Ami miatt viszont igazán érdekesnek tartottam a feltérképezést az az, hogy emlékeim szerint a zimbabwei emberek arca és a rendszámtáblák pár hónapja még egyáltalán nem voltak kitakarva (utalva egyben F. Imre esetére).

Persze ebben az összehasolításban még így is magasan az orosz Yandex a nyerő, ők ugyanis egyáltalán nem foglalkoznak ilyen „problémákkal”, illetve sajnos Zimbabwe lakosságának is sokkal súlyosabb problémákkal kell megküzdenie.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld