Honvédelem és nemzetbiztonság

Pilótákat keres a Magyar Honvédség

Honvédség

A médiában az utóbbi időben szélesebb érdeklődés követi a Magyar Honvédség repülőeszközeinek felújításával, eladásával, vételével, lízingelésével, javításával összefüggő kormányzati híreket. A legutolsó információk szerint hamarosan szállító-repülőgépeket vesz a Magyar Honvédség, továbbá átszállították Oroszországba az arra érdemesre ítélt Mi-24-es helikoptereket.

A hamarosan hadrendbe álló „vashoz” természetesen emberek is kellenek, úgyhogy  a Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség csoportfőnöke a mai napon kiadott egy pályázati felhívást NATO Flying Training in Canada (NFTC) – leegyszerűsítve katonai pilótaképző – felkészítésen történő részvételre.

A nem feltétlenül katonai pályáról érkező jelentkező nem lehet 25 évnél idősebbnél, oklevéllel/diplomával kell rendelkeznie és megfelelő egészségügyi állapotban kell lennie. Nem hátrány, ha van előzetes repülési tapasztalata, érvényes repülőorvosi alkalmassági vizsgálata, ejtőernyős ugrása, szárazföldi és vízi túlélő képzésen való részvétele. A részletes követelményeket természetesen a felhívás tartalmazza.

Pályázni 2018. január 31-ig lehetséges. A felkészítési létszámkeret maximum 15 fős lesz, a pályázónak vállalnia kell az NFTC, vagy más repülő-kiképzési program sikeres teljesítése után a harcászati, a szállító-repülőgépvezetői, vagy a helikoptervezetői beosztásba történő helyezést vagy kinevezést.

A kép illusztráció, forrása: pixabay.com

Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom