Honvédelem és nemzetbiztonság

Novembertől Bunford Zsolt János vezeti az Információs Hivatalt

Információs Hivatalt

Október elején az MTI adott hírt arról, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén, az első napirendi pontban került sor Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok Információs Hivatal (IH) főigazgató-jelölti meghallgatására.  Bunford Zsolt azonban – akkor még – az IH elemző főigazgató-helyettesi posztját töltötte be.

Az IH főigazgatója eddig tehát az a Czukor József volt, aki 1993 és 1997 között főosztályvezetői, 2002 és 2004 között szintén főigazgatói tisztséget töltött be a hivatalban. A mai napon azonban megszületett az Információs Hivatal főigazgatójának felmentéséről és új főigazgató kinevezéséről szóló miniszterelnöki határozat is.

A miniszterelnök a polgári hírszerzési tevékenység irányításáért felelős miniszter előterjesztésére dr. Czukor József nb. vezérőrnagyot, az Információs Hivatal főigazgatóját e tisztségéből – 2020. október 31-ei hatállyal – felmentette, egyúttal Bunford Zsolt János nb. dandártábornokot az Információs Hivatal főigazgatójává – 2020. november 1-jei hatállyal – nevezte ki.

Borítókép: MTI; Fotó: MTI

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a kövekezőről:

Ajánlott tartalom