Információs Hivatalt

Október elején az MTI adott hírt arról, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén, az első napirendi pontban került sor Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok Információs Hivatal (IH) főigazgató-jelölti meghallgatására.  Bunford Zsolt azonban – akkor még – az IH elemző főigazgató-helyettesi posztját töltötte be.

Az IH főigazgatója eddig tehát az a Czukor József volt, aki 1993 és 1997 között főosztályvezetői, 2002 és 2004 között szintén főigazgatói tisztséget töltött be a hivatalban. A mai napon azonban megszületett az Információs Hivatal főigazgatójának felmentéséről és új főigazgató kinevezéséről szóló miniszterelnöki határozat is.

A miniszterelnök a polgári hírszerzési tevékenység irányításáért felelős miniszter előterjesztésére dr. Czukor József nb. vezérőrnagyot, az Információs Hivatal főigazgatóját e tisztségéből – 2020. október 31-ei hatállyal – felmentette, egyúttal Bunford Zsolt János nb. dandártábornokot az Információs Hivatal főigazgatójává – 2020. november 1-jei hatállyal – nevezte ki.

Borítókép: MTI; Fotó: MTI

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a kövekezőről:

Ajánlott tartalom