Honvédelem és nemzetbiztonság

Nemzetbiztonsági és Honvédelmi mozaik 2018/2

Honvédelmi kiképzés

Megújult az Információs Hivatal weboldala, legfeljebb tíz milliárd forintból valósul meg a Magyar Honvédség Központi Logisztikai és Kiképzési Bázisa, illetve a Magyar Honvédség rendszeresítette a CZ Bren2 gépkarabélyt is.

Mindig is különleges volt az Információs Hivatal weboldala, amely a többi titkosszolgálathoz képest hagyományosan a legtöbb információt tartalmazta, igaz a kialakítása néhol zavarosnak tűnhetett. Vélhetően pár hete azonban a weboldal teljesen megújult és úgy tűnik, hogy a jelenlegi kormany.hu „trendesített” dizájn-variánsát kapta. Szerintem jól sikerült (az ott Smith ügynök?), érdemes megnézni a promó videócskát és a weboldalt is.

A Kormány 1373/2018. (VIII. 13.) Korm. határozatával döntött a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló, a Magyar Honvédség Központi Logisztikai és Kiképzési Bázis megvalósításával összefüggő feladatokról. A több költségvetési évet érintő beruházás legfeljebb 10.500.000.000 forint értékben valósul majd meg.

Korábban beszámoltam arról, hogy a Magyar Honvédség is a cseh CZ fegyverek rendszeresítése mellett döntött. Mindezt a 85/2018. (HK 4.) HVKF határozat alapján írtam, most viszont megszületett 224/2018 (HK 7.) HVKF határozat is, amely kiegészíti a rendszeresített fegyverek listáját (CZ P-09, CZ P-07, CZ Scorpion EVO3 A1 és CZ 807 Bren A1) a CZ Bren2 gépkarabéllyal.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom