Külföld

Nem most nem zuhant le majdnem egy amerikai lopakodó

B2 lopakodó

Hatalmas érdeklődéssel olvastam ma délután az index.hu „Lezuhant az amerikai légierő szuperlopakodója” elnevezésű friss cikkét, amit nemrég „Majdnem lezuhant…”-ra módosítottak. Ez így sem pontos, a nagyobb probléma, hogy nem is most történt.

Amire viszont a cikk egyáltalán nem utal. Persze az olvasó rákattinthat az egyébként hivatkozott, thedrive.com forrásra, ahol láthatja, hogy a cikkük 2021. szeptember 15-én íródott, egy egy nappal korábbi eseményről.

Az index.hu cikke azért is vicces, mert nyilvánvalóan Google Translate az alapja, mivel senki sem fordítana magától olyan hülyeséget, hogy akármi is a „futómű összeomlását” okozza (azóta ezt is átírták). A hülyeség még az eredeti szövegváltozat szerint terjedt tovább a 168 órára.

De ha már ránéztem, kíváncsi voltam, hogy az egész vajon hogy juthatott az index.hu eszébe, és kis keresgéléssel nekem az a tippem, hogy valahonnan innen jöhetett elő.

A téma ugyanis pár napja valóban előkerült, de nem azért, amiért az index.hu írt róla, hanem azért, mert szuperérdekes módon, a Google Maps (illetve gondolom valamelyik műholdas partnere) épp akkor csinált egy képet a bázisról.

Ami meg mégszuperérdekesebb, hogy a képet ténylegesen be is rakták a Google Maps szolgáltatásba, és ezért az azóta is megtekinthető a Google Maps segítségével, mintegy mementóként.

Borítókép: Northrop

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

 

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld