Informatika

Milliárdos információbiztonsági megrendelés az OTT-ONE-nál

OTT-ONE

Az OTT-ONE a mai napon megkötötte eddigi működésének legnagyobb összegű szerződését, közel 2 milliárd forint értékben. A szerződés értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket a vállalat. Ugyancsak a mai napon a tőzsdei társaság menedzsmentje arról határozott, hogy a megnövekedett piaci és befektetői érdeklődésre való tekintettel a vállalat 5 millió darab részvénnyel nyilvános kibocsátást hajt végre a Budapesti Értéktőzsdén.

Mérföldkőhöz érkezett az OTT-ONE Nyrt., amely a mai napon megkötötte az első milliárdos nagyságrendű IT szerződését egy magyar megrendelővel. A keretszerződés összesen 1 milliárd 935 millió forintról szól, amely jócskán meghaladja a vállalat tavalyi teljes árbevételének értékét is. A megrendelés speciális és innovatív informatikai, valamint információbiztonsági fejlesztésekről szól.

A fejlesztési munkálatok bizonyos részei 2020-ban járnak majd le, ugyanakkor a vállalat várakozása az, hogy a fejlesztési munkálatok több mint fele még az idei évben teljesítésre kerül. A fejlesztési munkálatok során az OTT-ONE saját védett és minősített szerverparkját is hasznosítja majd.

Az OTT-ONE egyedi fejlesztési megoldásai a hazai és a nemzetközi IT szektorban egyaránt keresettek, ugyanakkor kifejezetten nagy öröm és elismerés, hogy az első igazán nagy összegű IT szerződést egy magyar megrendelővel írtuk alá. Nagy szó továbbá, hogy a megrendelés összértéke több száz millió forinttal meghaladja a tavalyi évi teljes árbevételünket. A későbbiekben azon dolgozunk majd, hogy minél több hasonló volumenű szerződést kössünk, akár külföldön is” – olvasható az OTT-ONE Nyrt. jogalappal.hu-hoz eljuttatott közleményében.

A BET honlapján közétett tájékoztatás szerint a milliárdos nagyságrendű üzlet megrendelője egy magyar gazdasági társaság, a projekt a hazai piacon fog megvalósulni, a szerződésből származó árbevételnek legalább a fele még az idei üzleti évben fog realizálódni. Tekintettel a szerződéskötés kapcsán vállalt, a projekt természetéből fakadó szigorú titoktartási kötelezettségre, a szerződéssel kapcsolatos további információkat jelenleg nem áll módjában a társaságnak nyilvánosságra hozni.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

 

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Informatika