Honvédelem és nemzetbiztonság

Milliárdos fejlesztések és létszámbővítés a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál

Nurol

Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló T/10710. számú törvényjavaslat részletes vitájához kapcsolódó, Nemzetbiztonsági bizottsági munka során érdekes információk hangzottak el a magyar titkosszolgálatok , különösen a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat közeljövőbeli fejlesztése kapcsán.

A kormányoldalról megemlítésre került, hogy minden szükséges forrást biztosítani tud a kormány a belső biztonságunk fenntartásához, valamint országhatárainkon az illegális migrációval szembeni hatékony védekezéshez. A költségvetésitörvény-javaslat szerint 2021-ben hazánk 93 milliárd forinttal fog többet fordítani a rendvédelem területére, mint az idei évben, erről én is írtam pár héttel ezelőtt.

Elhangzott az is, hogy a 2021-es költségvetési törvényben például az Információs Hivatal számára is 13 százalékkal, csaknem 2,1 milliárd forinttal jut majd több működésre, fejlesztésre és az ott dolgozók megbecsülésére.

A költségvetési növekmények kiválóan hozzájárulnak majd, hogy ezzel a biztonsági kockázatokkal terhelt világunkban Magyarország az eddigieknél is hatékonyabb módon tudja megvédeni külső határait, szavatolni tudja belső biztonságunkat, és titkosszolgálataink továbbra is olyan eredményes munkát tudjanak végezni, mint tették azt az elmúlt években is.

A benyújtott törvényjavaslat szerint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat kiadási lehetősége a következő évben több mint 10 milliárd forinttal növekszik, ez többek között egy 60 fős létszámfejlesztést is lehetővé tesz, sőt a napokban kerül sor a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat képességfejlesztésére 10 milliárd forint többlet biztosítására a költségvetés központi tartalékainak a terhére.

A bizottság szerint a KNBSZ a törvények alapján nagyon felkészülten, elkötelezetten és eredményesen végzi a munkáját, és minden anyagi lehetőség, ami ehhez a munkához kell, a rendelkezésükre áll. Egy olyan fejlesztés történt az ő esetükben, hogy éppen most egy teljesen új helyre költöznek, és a kormány, amikor szükséges, akár év közben is biztosítja azt az összeget, ami éppen az új feladatokhoz kell.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

 

Ajánlott tartalom