TEK kerítése határzár
Közbeszerzés

A TEK majdnem félmilliót fizetne a kerítéséért. Méterenként.

Egy érdekes közbeszerzésen akadt meg a szemem a minap. A Terrorelhárítási Központ a színháztermének a felújítását követően most egy másik nagyon fontos, ha nem a legfontosabb infrastruktúráját, a kerítését akarja átalakítani.

Egyébként, miközben a kerítésük hosszát méricskéltem a Google Maps segítségével, meglepve tapasztaltam, hogy a szolgáltatás egyáltalán nincs “kimaszkolva” a hazai terrorelhárítás központi telephelye felett, így a TEK telephelyéről nem tudó nézelődők közül sokan meglepődhetnek a “sportpályára leszállt” óriási repülőgép sziluettjének láttán. Tehát, ha oldalról nem is, de felülről gyönyörű, nagyfelbontású felvételekben gyönyörködhet az, akit épp a TEK telephelye érdekel.

A beruházással érintett kerítés, illetőleg két kapu nagyon szépen rendben van tartva, ezért vélhetően nem tisztasági festésről lehet szó. A részleteiben nem ismert műszaki tartalmú felújításra négy ajánlattevő is jelentkezett, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen eredetileg nettó 147.000.000 forintot szántak az I. és II. kapu, valamint Zách utcai kerítés átalakítására.

(Forrás: Google Maps)

Ez azért érdekes, mivel a telephely Zách utcai oldala mindössze 350 méter hosszú, vagyis méterenként majdnem félmillió forintba került volna a munkák elvégzése. Amire viszont csak egyetlen érvényes ajánlat érkezett, de végül még ők se vállalták a kivitelezést, mivel “az egyetlen érvényes és a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlatot tevő ajánlattevő ajánlata nem felel meg a rendelkezésre álló anyagi fedezet mértékének.”

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás így végül eredménytelenül zárult. Remélhetőleg ami késik, nem múlik és mielőbb sikerül megtalálni azt az ajánlattevőt, aki hajlandó a 350 méteres kerítést és a két kaput átalakítani úgy, hogy az a TEK költségvetésébe is beleférjen.

Ha tetszett az írás, akkor ne maradj le a következőről: