Honvédelem és nemzetbiztonság

Megjelentek a Védelmi Beszerzési Ügynökség első beszerzései

VBU

Két hónappal ezelőtt írtam arról, hogy megalakult a Védelmi Beszerzési Ügynökség, amelynek felállítását a jelenlegi biztonságpolitikai kihívások indokolták. Az új intézmény kizárólagos hatáskörébe tartozik a  védelmi, illetve önvédelmi célú haditechnikai eszközök, valamint szolgáltatások beszerzése.

Közel 10 milliárd forint értékben jelentek meg olyan ajánlattételi felhívások az uniós közbeszerzési portálon, ahol a Védelmi Beszerzési Ügynökség volt megjelölve ajánlatkérőként.

Az alábbi, általában két évre szóló, és keretmegállapodás jellegű beszerzési eljárások indultak most el:

Egy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás pedig már le is zárult, ugyanis a HM EI Zrt. nyerte – más ajánlattevők, a Sysman Informatikai Zrt. és a DEF IT Informatikai Zrt. részvétele mellett -, összesen 64.500.166 forintos ajánlatával a „Weboldal-tervezési szolgáltatások” elnevezésű eljárást, amit  a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság írt ki.

A feladat a feltételezhetően vbuzrt.hu címen később elérhető Védelmi Beszerzési Ügynökség portál és honlap rendszer megvalósítása. A szoftverrendszer célja, hogy a beszerzési folyamatokat (közbeszerzési, védelmi és biztonsági beszerzési, valamint egyéb (pl.: nemzeti közbeszerzési értékhatár alatti) beszerzési eljárások) a tervezéstől egészen a beszerzések teljesítésig teljes életciklusában az ügyintézésben lekövesse, támogassa.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom