Honvédelem és nemzetbiztonság

Megjelentek a 2021-es Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón való részvétel szabályai

Repülőnap

Fontos információ lehet az érintetteknek, hogy a szervezők – korlátozott számban – díjmentes belépést biztosítanak a nyugállományú katonáknak (szolgálati járandóságban részesülőknek) és honvédségi nyugdíjasoknak, akik családtagjaikkal látogathatják meg a rendezvényt. Családtagként akkor kaphat valaki térítésmentes belépőt, ha egy háztartásban élő házastársa, élettársa vagy gyermeke a nyugállományú katonának (18 év alatti gyermek vagy nappali tagozaton tanulói, hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal).

A hadkiegeszites.hu weboldalon megjelent információk szerint minden más személynek jegyet kell vásárolni, amely 5.000 Ft/fő (balesetbiztosítással együtt), de a 10 év alatti gyermekeknek ingyenes lesz a részvétel. A jegyeket csak online, elővételben lehet majd megvásárolni.

A közlemény szerint a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok június 24-ig igényelhetnek belépőt, az ügyintézés az állandó lakóhely szerinti Hadkiegészítő és Toborzó Iroda (a fővárosban a Hadkiegészítő és Toborzó Központ) érdekvédelmi ügyfélszolgálatán történik telefonon, online vagy személyesen.

Az előzetes jegyigényléskor jelezni kell, hogy melyik napra szóljon a belépő, valamint azt is, hogy az utazás a honvédség által, tervezetten a megyeszékhelyekről biztosított autóbusszal történjen, vagy az igénylő saját gépjárművel, tömegközlekedéssel szeretne utazni.

Azonban fontos tudni, hogy az előzetes jegyigénylés figyelembevételével a szervezők az engedélyezett résztvevői létszám alapján hoznak majd döntést a résztvevők személyére vonatkozóan, amikor meghatározzák a ténylegesen kiadható belépők számát.

A sorrendet alapvetően az előzetes jegyigénylés benyújtásának időpontja határozza majd meg. A pozitívan elbírált jegyigénylésről az érdekvédelmi ügyfélszolgálat ad tájékoztatást, várhatóan 2021. július hónap első felében.

A rendezvényen a kapunyitás 08.00 óra, kapuzárás 18.00 óra lesz. A látogatók a rendezvény helyszínére elővételben megvásárolt érvényes belépőjeggyel, vagy belépésre jogosító egyéb igazolással léphetnek be. A rendezvényen a mindenkor hatályos járványügyi rendszabályok érvényesek, azok betartása minden résztvevő számára kötelező.

A rendezvényre való belépés feltétele a 16. éven felüliek esetében az érvényes COVID-19 védettségi igazolvány felmutatása, vagy orvos által kiállított oltási igazolás. A 16 éven aluli gyermekek egészségi állapotáért a szülő vállal felelősséget.

A rendezvény helyszínére tilos szeszes italt, kábítószert, lőfegyvert, lőszert, robbanószert, szúró- vagy vágóeszközt, a közbiztonságra, valamint egyéb, a rendezvény rendjére és biztonságára veszélyes eszközt, illetve olyan tárgyat bevinni, mely a jogszabályok alapján önkényuralmi jelképnek minősül, vagy ilyen ábrát tartalma.

A rendezvény helyszínére kézi táska (utazó- vagy sporttáska, hátizsák, laptop táska, fényképezőgép-táska, hűtőtáska) bevihető. A 25 liternél nagyobb űrméretű hűtőláda, esernyő, napernyő, szék, valamint kerékpár, elektromos roller, segway (egyéb hasonló eszköz) nem engedélyezett. A rendezvényre bevihető a rendezvény helyszínén kívül vásárolt alkoholmentes ital, élelmiszer a személyes szükségletek kielégítéséhez észszerűen szükséges mennyiségben. A rendezvény helyszínére – a jogszabályban meghatározott segítő, vakvezető kutyákon kívül – állat nem vihető be.

A rendezvényen való részvétel szabályai természetesen módosulhatnak.

Borítókép: Gyömbér Béla

 A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

 

Ajánlott tartalom