Honvédelem és nemzetbiztonság

Maliban történő külföldi szolgálatteljesítésre keres katonákat a HM

Mali

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka pályázatot hirdetett az EUTM Mali kiképző misszióban történő külföldi szolgálatteljesítésre, a 2019. I. félévében megüresedő és feltöltésre tervezett, vezényléssel betölthető beosztásainak ellátására.

A felhívásra korlátozás nélkül jelentkezhetnek a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományának tiszti, altiszti valamint az érvényes szerződéssel rendelkező önkéntes tartalékos tiszti állományának tagjai. A pályázatot az állományilletékes parancsnokhoz kell benyújtani, és összesen 12 megpályázható pozíció van.

Mint arról már írtam, az 1276/2018. (VI. 15.) Korm. határozat értelmében, az Európai Unió Mali Kiképző Misszióban (EUTM Mali), a Magyar Honvédség állományából legfeljebb 25 fő vehet majd részt (váltási idõszakban legfeljebb 50 fő) a művelet mandátumában meghatározott ideig, de legfeljebb 2020. május 18-ig. Ez jelentős bővülés, eddig ugyanis mindössze 15 fő vehetett rész a kiképző misszióban.

 

A külföldi beosztásba helyezés vezénylési parancs útján történik. A vezénylés időtartama 6 hónap, melyet a nemzetközi szervezet kérésére, a vezényelt kérelmére, állományilletékes parancsnoka beleegyezésével meghosszabbíthatok. A pályázatok elbírálását a kijelölt szakmai bizottság végzi, a bírálati határidő 2018. október 26.

A sikeresen pályázók missziós bemeneti követelmények vizsgán (melynek része a nyelvi felmérés), egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság-vizsgálaton, valamint missziós célfelkészítésen, szakfelkészítésen vesznek részt, amelyet pályázatuk beadásával egyidejűleg vállalnak.

A pályázati felhívás és a jelentkezési adatlap a www.parbeszed.hm.gov.hu weboldalon (előzetes regisztráció után), valamint az MH Központi Intranet Portál, kezdőlap, központi hirdetményeknél is megtalálható, továbbá letölthető innen is.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom