Honvédelem és nemzetbiztonság

Légiutas-kísérőket keres a Magyar Honvédség?

Légiutas

Egy nemrég megjelent pályázat szerint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis új álláslehetőségeket hirdetett meg. Konkrétan ugyan nincs megnevezve, hogy milyen beosztásról van szó, azonban a felhívás szövegéből arra lehet következtetni, hogy légiutas-kísérőket (illetve természetesen annak katonai megfelelőjét) keres a Magyar Honvédség. Mindez nem meglepő, hiszen a nemrég beszerzett A319-esek biztonságos üzemeltetéséhez ez nélkülözhetetlen.

A beosztásokat kizárólag „belülről” (áthelyezéssel) kívánja a Magyar Honvédség betölteni, a Magyar Honvédség állományába tartozó hivatásos és szerződéses altisztekkel. A jelentkezőknek angol vagy francia vagy német nyelvből alapfokú szóbeli nyelvvizsgával, a beosztás betöltéséhez előírt nemzetbiztonsági követelménynek való megfeleléssel, illetve a beosztáshoz előírt repülőorvosi alkalmassággal kell rendelkeznie.

A feladatok ellátásához elengedhetetlennek tartják a megbízhatóságot,  a jó kommunikációs készséget, a problémamegoldó képességet és az együttműködési készséget, előny az „E” típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés megléte. Mint említettem, a konkrét beosztás nincs a pályázati felhívásban megnevezve, pusztán a „20Ke06EZRKH” munkaköri azonosító kód van megadva.

Mindazonáltal az ellátandó feladatok leírása alapján, miszerint a beosztott ellenőrzi majd az utastérben lévő biztonsági berendezéseket, elmagyarázza azok használatát az utasoknak, vészhelyzetben irányítja a repülőgép kiürítését. és az utazás során gondoskodik az utasok biztonságáról, én arra gondolok, hogy lényegében légiutas-kísérő főtörzsörmestereket keres a Magyar Honvédség. Jelentkezni 2018. január 15-ig lehet. 

Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom