Honvédelem és nemzetbiztonság

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium

Képzőművészeti pályázat

A Honvédelmi Minisztérium 2019-ben pályázatot hirdetett „A haza szolgálatában – szabadságunk védelmében” címmel, képzőművészek számára. A pályázat célja a katonai hivatás imázsának erősítése, a honvédelem társadalmi elfogadottságának növelése és a magyar hadtörténelem megismertetése a művészeti alkotások felhasználásával.

A pályázaton 18. életévüket betöltött, magyar állampolgársággal és magyar adóazonosító jellel rendelkezők indulhatnak. Olyan festő-, grafikusművészek és szobrászok pályázhatnak, akik diplomájukat, oklevelüket hazai, vagy külföldi művészeti felsőoktatási intézményekben szerezték (pl. Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, vagy valamelyik tanárképző felsőoktatási intézmény szakirányú, művészeti képzésén), illetve
tagjai a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Művészeti Akadémiának, vagy a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének.

A pályázat elbírálásánál előnyt élvez a Magyar Honvédség történelmi szerepének, múltjától jövőjéig ívelő feladatainak, fejlődésének összegző művészi ábrázolása. A pályázaton új, kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt alkotással lehet részt venni.

Egy alkotó maximum 2 darab művel (egyedi példánnyal) pályázhat. A pályázat kategóriái: festmény, grafika (hagyományos technikák), kisplasztika. A kiállítandó művekről és a díjak odaítéléséről neves képzőművészekből és szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd. A pályamunkák beérkezésének határideje: 2019. augusztus 22.

A pályázat díjazása:

– I. díj – a honvédelmi miniszter díja: 500.000 Ft
– II. díj – a Magyar Honvédség parancsnokának díja: 400.000 Ft
– III. díj – Nívódíj: 300.000 Ft
– További nívódíjak: 100.000-200.000 Ft/fő (maximum 4 fő részére)
– A pénzdíjak kifizetése a mindenkori adójogszabályok szerint történik.
– A pályázat kiírója a zsűri szakmai javaslata alapján a díjak esetleges megosztásának
jogát fenntartja.
– A legjobb alkotásokból a Honvédelmi Minisztérium kiállítást rendez.

A pályázat benyújtásának helye, ideje, módja:

– MH BHD Honvéd Kulturális Központ, Stefánia Galéria (1143 Bp., Stefánia út 34-36.)
– 2019. augusztus 21-22, naponta 08.00-18.00 óráig
– A pályamű(vek) és a kitöltött pályázati adatlap leadásával.

További részletek a pályázati kiírásban.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom