Honvédelem és nemzetbiztonság

Ismét van főigazgató az Alkotmányvédelmi Hivatal élén

Alkotmányvédelmi Hivatal

Mint arról korábban beszámoltam, váratlanul távoznia kellett posztjáról az Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetőjének, dr. Kiss Zoltánnak. A döntés pikantériája az volt, hogy a belügyminiszter annak ellenére kérte Orbán Viktortól dr. Kiss Zoltán azonnali hatályú elmozdítását, hogy egyébként ő  maga teljes mértékben elégedett volt a munkájával.

Az ellentmondás feloldásában két napja segédkezett a Magyar Nemzet, amikor megírta, hogy „az a tény, hogy a tábornokot nem bocsátották el, hanem más beosztásba került, azt jelzi, hogy a döntés mögött személyi ellentét volt, vagy a bizalom megingása a politikai élet valamelyik meghatározó szereplője részéről.”

Az új főigazgató – a miniszterelnök 87/2020. (X. 1.) ME határozata alapján – Dr. Bárdos Szabolcs nb. dandártábornok lett, mint annak lehetőségét korábban már megírtam. A 41 éves nemzetbiztonsági dandártábornok korábban a főigazgató általános helyetteseként, a műveleti területekért volt felelős. Az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapja még nem frissült.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

 

Ajánlott tartalom