Külföld

Ilyen is csak az USA-ban van: ellopott egy rendőrautót, majd menekülés közben még egyet

Police

Valaki(k)nek egészen biztosan rossz napjuk volt tegnapelőtt a Cocoa Police Department-ben, mivel egy tolvaj elkötött egy rendőrautót tőlük. Ez már önmagában is merészségre vall, de az még inkább, hogy menekülés közben, szembenézve tucatnyi rendőrrel és a fegyvereikkel, helikopteres támogatás mellett egész egyszerűen elkötött még egy rendőrségi járművet, és azzal menekült tovább.

Az újságok azóta megírták, hogy Xavier Cummings, miután vélhetően kristálymetamfetamint fogyasztott, előbb telepatikus hangoknak engedelmeskedve elkötött egy rendőrségi autót, majd amikor egy csodálatos PIT manőverrel lelökték az útról az üldöző rendőrök és fegyvereikkel célba vették, ő kirontott az erdőből és beleült egy, addig őt üldöző másik rendőrautóba.


A második üldözés végül szerencsésen zárult: sem az azóta is zavartan viselkedő Xavier Cummings, sem az őt üldöző rendőrök nem sérültek meg, sőt, egyelőre az elkötött rendőrautó tulajdonosai is a megszokott rendben dolgozhatnak tovább az irodában. Természetesen Xavier Cummings mindennel is megvádolták, így aligha meglepő módon, vélhetően rács mögé fog kerülni.

Az esetre a Video Leak Police csatornán figyeltem fel, ahol meglehetősen sok testkamerás, illetve egyéb kamerafelvételekből próbálják a különböző, rendszerint fegyverhasználattal járó eseteket rekonstruálni. A videofelvételek alapján európai szemmel meglehetősen idegen eljárási megoldásokat találni, ahol egy ilyen eset kizárt, hogy lőfegyverhasználat nélkül záródhatott volna.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld