Honvédelem és nemzetbiztonság

Idén 17 milliárd forinttal léphetők túl a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadások

Költségvetés

Mindez a tegnapi napon megjelent, a 2021. évi terrorellenes intézkedések megvalósításához szükséges további költségvetési többletforrások biztosításáról szóló 1187/2021. (IV. 21.) Korm. határozatban olvasható.

A határozat érdekessége, hogy a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény „1. melléklet XIV. Belügyminisztérium fejezet, 20. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 22. A terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadások alcíme” eddig mindössze 500 millió forintot tartalmazott.

Ez olyannyira nem kevés pénz, hogy jóval több, mint az Alkotmányvédelmi Hivatal teljes, idei éves működési költségvetése, és nem sokkal kevesebb, mint a Terrorelhárítási Központ, hasonló mutatója.

Az utólagos keretmeghatározás (illetve bővítés) egyébként nem szokatlan, tavaly is így történt a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadások fejezeti kezelésű előirányzat túllépésének jóváhagyásáról szóló 1361/2020. (VII. 2.) Korm. határozattal, azonban a növekmény akkor még „csak” 5 milliárd forint volt.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom