Honvédelem és nemzetbiztonság

Frissült a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató programja

Repülőnap

Ahogy az várható volt, frissült a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató programja, és a beérkező igényeknek megfelelően az továbbra is folyamatosan változhat.

A legérdekesebb talán a programok kibontása, további részletezése. Ilyen például a szimulált légtérsértő repülőgép leszállítás (1 szállító repülőgép (Airbus A-319 / Falcon F-7X) és két JAS-39C/D repülőgép részvételével).

Továbbá ilyen például a repülőtér támadása (Gripen AIR interdiction), később pedig szárazföldi/különleges műveletek tűztámogatása (GRIPEN, harcihelikopter), kutató-mentő kiemelés.

Egy hónappal a kezdés előtt érdekesség a „repülőnap” téma iránti érdeklődés alakulása, amit a Google Trends segítségével könnyen meg lehet vizsgálni. Talán mondanom sem kell, hogy a csúcsok a repülőnapok éveit jelentik.

Máskülönben érdekes, hogy minden évben megemelkedik az érdeklődés augusztus-szeptember környékén, hiszen amikor nem rendeznek repülőnapot, akkor is jó konzervtémát ad a sajtónak, hogy „idén sem volt”, vagy „idén sem lesz” ilyen rendezvény.

hungary

Forrás: Google Trends

Az adatvizualizációk kedvelőinek érdekesség, hogy nem Bács-Kiskun megye, vagy épp Budapest érdeklődik leginkább a repülőnap iránt a sokéves tapasztalatok szerint, hanem Fejér és Csongrád, akarom mondani Csongrád-Csanád megye.

Borítókép: Gyömbér Béla

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom