Külföld

Elkezdődött az orosz Army Games International katonai verseny

armygames

Elstartolt az utóbbi, koronavírussal terhelt hónapok egyik, talán legnagyobb haditechnikai kiállítása és fóruma, az orosz ARMY 2020. Ezzel egyidejűleg rendezik meg az Army Games International 2020 katonai versenyt, amelyen túlnyomórészt az orosz érdekszféra, szovjet eredetű fegyvereit alkalmazó hadseregeinek egységei vetélkednek egymással.

Ha már évek óta mindig írok erről, ezért ezt idén is megteszem. Az idei év egyik érdekessége, hogy minden eddiginél nagyobb volt az előzetes médiaérdeklődés a külföldi újságírók száma alapján (korábban néztem az akkreditációs feltételeket és nekem úgy tűnt, hogy alapvetően azért a belföldi médiapiacra koncentrált volt).

Amit újdonságként ki tudok emelni, hogy talán minden eddiginél jobban össze lett kötve a két, lényegében párhuzamosan futó rendezvény, amiket már nem is nagyon lehet elválasztani egymástól. A közös megnyitót a Ruptly élőzte.

Az idei év legnagyobb érdekessége és kérdése talán az lehet, hogy mi lesz az Army Games International Fehéroroszországba tervezett programjaival, illetve a többi program fehérorosz részvételével.

Egyelőre annyi biztos, hogy a fehérorosz légierő Szu-25, Jak-130 repülőgépei és Mi-8, valamint Mi-24 helikopterei augusztus 17-re már áttelepültek az orosz rendezvényre.

Ennek ugyebár akkor lenne jelentősége, ha valóban annektálástól tartana a fehérorosz vezetés, hiszen ezek a repülőeszközök igencsak hiányoznának a védelmi feladatok kapcsán. Mindazonáltal látott már olyat a világ, hogy egy országtól akkor szakítottak le területeket, amikor legjobb katonái épp missziós kiküldetésben voltak.

Borítókép: mil.ru

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

 

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld