Honvédelem és nemzetbiztonság

Élénkülő védelemgazdasági kapcsolatok Latin-Amerikával

Kolumbia

Az OTT-ONE Nyrt. májusban számolt be arról, hogy különleges tudományos és technológiai, valamint kereskedelmi tevékenységet célzó együttműködési szerződést írt alá a kolumbiai székhelyű, a kolumbiai Védelmi Minisztérium tulajdonában lévő Corporación De Alta Tecnología Para La Defensa („CODALTEC”) társasággal.

A közlemény szerint a felek célja közös innovációs fejlesztési tevékenység végzése és kivitelezése, valamint az, hogy az OTT-ONE Nyrt. által fejlesztett és forgalmazott biztonságtechnikai megoldásokat a CODALTEC saját vagy egyéb kolumbiai honvédelmi szervek használatára rendszeresítse. Arról eddig nem esett szó, hogy milyen közös innovációs fejlesztések történtek.

 

Most megjelent egy videó, ami feltételezhetően az iSRV Zrt. és az OTT-ONE Nyrt. kolumbiai projektjét mutatja be. A termék – a videó alapján – egy olyan eszköz, ami a népszerű DJI drón irányításának hatótávolságát növeli meg 5 km-ről mintegy 25 km-re.

A májusi közlemény szerint egyébként a megállapodással cél volt az is, hogy a cég viszonteladóként is képviselhesse biztonságtechnikai termékeinket Kolumbiában, vagy más LATAM országokban, illetve a Codaltec által fejleszetett lövészeti szimulációs rendszer (GECKO) forgalmazására is jogot kapott. A Magyar Honvédség egyébként nemrég épp lőszimulátor eszközre írt ki közbeszerzést gépkarabélyhoz.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom