Honvédelem és nemzetbiztonság

Drónra szerelhető hőkamera a Terrorelhárítási Központ alkalmazásában

hőkamera

Alig pár nap telt el azóta, hogy beszámoltam arról, hogy a rendőrség a „DJI Mavic 2 Zoom Camera M2ZE felderítő kamera” rendszeresítéséről döntött. Most a Terrorelhárítási Központ vett alkalmazásba  hasonló eszközt.

A mai napon megjelent lista értelmében, BM/13818-1/2020 iktatószámmal, a terrorelhárítási szerv, vagyis a TEK a kínai DJI Zenmuse XT2 típusú hőkameráját vette alkalmazásba. A kamera legfontosabb képességeit az alábbi videó mutatja be.

Korábban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is foglalkozott a drónok TEK általi rendszerbe állításának a kérdéskörével. NAIH akkor az elképzelés célszerűségét nem vitatva rámutatott arra, hogy az minden bizonnyal túlmutat (mobil megfigyelőplatformként használva) a kép- és hangfelvétel készítésnek a törvényben meghatározott, akkor hatályos szabályain.

Az 50 MK szenzitivitású, 12 MP felbontású, 30 HZ-es, IP44-es szintű védelmű kamera kompatibilis a kínai DJI M300 RTK, M200 Series, M200 Series V2 és az M600 Pro sorozatú termékeivel.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom