Informatika

c0r3dump/1 nyerte a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat kiberversenyét

hcsc

Mint arról már korábban írtam, IT biztonsági csapatversenyt szervezett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet 2020.10.15 és 2020.10.19. között,  Hungarian Cyber Security Challenge 2020 (HCSC’20) néven.

A rendezvényre maximum 3 fős csapatok jelentkezését várták a szervezők, de jelentkezni egyénileg is lehetséges volt. A verseny elődöntőjének eredményeként ez a TOP10 versenyző jutott a döntőbe.

Érdekesség, hogy az elődöntőben és a döntőben is holtverseny alakult ki – ugyanazon versenyzők között – az elért pontszámok alapján, azonban ennek ellenére is egy helyezési sorrend került felállításra, ugyanis pontegyenlőség esetén a Versenyszabályzat 5.1 / 39. pontja szerinti idő-tényező döntött (aki gyorsabban oldotta meg a feladatokat, az került előrébb).

verseny

A kiberverseny helyezettjeiről és a versenyről még nem jelent meg bővebb beszámoló az NKI honlapján, azonban talán nem nagy tévedés azt feltételezni, hogy a nyertes c0r3dump/1 csapat részben vagy egészben megegyezik a korábban azonos néven versenyző BME-CrySys csapattal, bár a Twitteren nem tettek még közzé erre utaló bejegyzést.

A versenyzők egyébként soha nem látott pontszámokat értek el, több csapat is sikeresen, maximális pontszámot begyűjtve oldotta meg a feladatokat! A megmérettetésre rekordszámú, 110 csapat nevezett.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a kövekezőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Informatika