Külföld

Brazil kapcsolatok

Brazil látogatás
Bárki bármit mond, szerintem egyáltalán nem probléma, hogy van olyan kormányzati célokra is használható repülőgép a Magyar Honvédség/HM EI Zrt. tulajdonában, amivel könnyedén elérhető akár még Brazíliaváros is. Egyébként azon se lepődnék meg, ha a legutóbbi beszerzés végül HM EI Zrt. „színekben” maradna, elvégre egy katonai gép fogadását néhány országban még akkor is jóval nehezebb lehet megszervezni, ha az diplomáciai célból és utasokkal érkezik.

Mindezt azért írom, mert a Brazíliavárosban készült fotó hátterében szerintem biztos, hogy a másodikként beszerzett (illetve megismert), HA-LKX lajstromjelű Falcon 7X látható. Ezt gondolom még ma kivesézik a lapok, amiről viszont egészen biztosan nem írnak majd, pedig szerintem sokkal érdekesebb, hogy a Magyar Honvédség beszerzéseivel meglepően sok platformon kerül közös nevezőre Brazíliával.

Brazília ugyanis – Magyarországhoz hasonlóan – Gripen vadászgépek beszerzése mellett döntött, rendszeresítette az Airbus H225M helikoptereket és a brazil kormány a H145M civil változatát is. Egy esetleges magyar KC-390 megrendeléssel pedig lényegében minden fontosabb területen „egységes” lenne a géppark, legalábbis magyar szemszögből.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld