Külföld

Besült az orosz médiabomba

International Army Games

Eszembe jutott, hogy pár hónappal ezelőtt jól beharangoztam az idei „orosz” International Army Games játékokat, mondván igazi PR/marketing bombára lehet számítani. Aztán lényegében nem is követtem az eseményeket, pedig, ha jól látom, például a tankcsata már véget is ért. De így is érdekes lehetne mondjuk a drónos vetélkedés, ami mostanában zajlik/zajlott, már ha könnyedén találnék valami érdemlegeset róla.

A korábban általam dícsért weboldal angol verzióján közben megállt az idő, a számláló és a tartalom sem bővül már érdemlegesen. Az orosz frissül, de azt meg ugye nem értem. Ráadásul visszaengedhették azt az emberkét, aki a tavalyi weboldalt csinálta és szemmel láthatóan még mindig jó ötletnek gondolja egy weboldalon három különböző lejátszó három különböző videóját indító play gombot mindenféle magyarázat nélkül egymás alá bedobálni, feltételezem „aktuális infók” címén.

ArmyGames2019
Forrás: http://armygames2019.mil.ru

Addig mindenesetre eljutottam, hogy most Kazahsztánban mehet a műsor, a már említett drónverseny, de túl sok infót nem találtam. Ráadásul az orosz védelmi minisztérium hivatalos oldalának angol verzióját is ellepték a kérdőjelek, mintha teljes lenne a tanácstalanság.

Army20192

Forrás: Ministry of Defence of the Russian Federation http://eng.mil.ru

Egy korábbi hírből kiderült, hogy drónversenyben az oroszok lettek az utolsók a feladatok végrehajtásának sorrendjében, gondolom, mert ezt sorsolták ki. A hír szerint ennek lényegében örültek. Őket iráni, kazah és fehérorosz kollégáik előzték meg.

Negyedik

Forrás: Ministry of Defence of the Russian Federation http://eng.mil.ru

Más kérdés, hogy a weboldalon még az szerepel, hogy Kína is részt vesz ezen a megmérettetésen. Nyilván változhat a program, de ezzel együtt az idejétmúlt információ is lekerülhetne. Az orosz verzión már vannak fent eredmények (természetesen képekkel beszúrva, nehogy elbánhasson vele a Google Translate), ha jól értem, a kazahok nyertek, utánuk az oroszok, a fehéroroszok és végül az irániak végeztek.

Egyetlen, ezidáig kb. 10 megtekintéssel rendelkező összefoglaló érhető el az eseményről, igaz, az is „unlisted” státuszban van, ami ebben a formában nehezen érthető, hiszen az esemény weboldaláról viszont elérhető (feltéve, ha valaki rátalál a mini play gombra, mert egyébként ott is jól el van dugva).

Összességében messze elmarad a rendezvény médiamegjelenése attól, amire számítottam. Látszólag teljesen „elengedték” a nyugati irányba történő propagandalehetőséget, miközben emellett is érthetetlen hibákkal (egy viszonylag jól összerakott weboldal teljesen amatőr tartalomfrissítése, problémás hivatalos hírek, lényegében „rejtve” feltöltött videók) zajlik a kommunikáció.

Borítókép: Ministry of Defence of the Russian Federation, http://armygames2019.mil.ru. A cikkben leírtak a 2019.08.11-i állapotnak felelnek meg. A weboldalak és tartalmak időközben megváltozhattak.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld