Külföld

Az ukrán helyzet, tegnapi műholdképeken

Bár átlagosan két-három naponta frissül a Sentinel 2 műholdképe egy adott területről, azonban az elmúlt hetekben szinte minden fontosabb ukrán területet felhőzet borított a műholdfelvételek készítésekor.

A helyzet 2022.03.11-én változott meg, amikor Ukrajna nyugati részeiről, Csernobilról és Kijevről ismét éles képet készített az európai műholdhálózat. Az utóbbi napok képeiből szedtem most össze egy csokorra valót.

Tegnap egy nagyobb intenzitású tűz égett a csernobili erőműtől néhány kilométerre, délnyugatra (az erőmű a jobb felső sarokban látható fehét folt), az alsó képen a füstoszlop és árnyéka jól kivehető, a felső képen a sárga folt:

Csernobil

Csernobil

Hostomel mellett a repülőtér egy része tegnap óriási lángokban állt:

Hostomel

Hostomel

Látható az An-225-ös repülőgép megrongálódott tetejű hangárja (kék hangár):

Mrija

Kijevtől északra egyébként rengeteg kisebb tűz ég pontszerűen (sárga pöttyök és foltok):

Kijev

Akárcsak Kijevtől északnyugatra (főleg a Zahal’tsi és Borodyanka közötti útszakaszon, ami a képen az északi sárga tűzcsoport):

Kijev

Végezetül egy nem tegnap, hanem 2022.02.26-án készült felvétel, az ukrán védői által híressé vált, apró szigetről, nem sokkal az orosz ultimátum után:

Sziget

A szigetnél mindössze két kisebb hajó figyelhető meg a fenti képen. A tágabb környezet azonban szokatlanul zsúfolt volt nagyméretű hajókkal.

Sziget

Képek forrása: Copernicus / Sentinel 2

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld