Külföld

Az SAPS Special Task Force tagja volt a tűz alatt is elképesztően manőverező sofőr

Dél-Afrikai Köztársaság

A napokban egy elég népszerű videó futott körbe a világon, amely egy autós támadásban tűz alá vett páncélozott autó belterét, és a benne ülők tevékenységét mutatja be. Mindamellett a videó elkészültének körülményeiről elég keveset lehetett tudni, ami az utóbbi napokban sokat változott.

Egyrészt Brig Vish Naidoo rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy az incidens a találgatásoknak megfelelően a Dél-Afrikai Köztársaságban, az N4-es úton, Pretoria közelében történt, 2021. április 22-én.

Azóta kiderült, hogy a jármű egy páncélozott Toyota Land Cruiser volt, a támadók két autóval támadtak, melyek közül az egyik fel is tűnik az üldözés során az utasoldali ablakban: egy fehér Ford Ranger. A lövöldözés és üldözés eredményeként végül senki sem sérült meg, a Toyotáról utóbb külső felvételek is készültek.

 

A támadók a lövöldözés és üldözés után zsákmány nélkül menekültek el, két AK-47-es fegyvert hagytak hátra maguk után. Egyelőre senkit sem tartóztattak le az ügyben. A kísérőautó sofőrje – a híradások szerint – az általános rendőri feladatokat ellátó SAPS egyik különleges egységének, a Special Task Force-nak a tagja volt korábban, ami magyarázza az elképesztő profizmusát.

Az érték- és szállítmánykísérés egyértelműen veszélyes műfaj a Dél-afrikai Köztársaságban. Csak az utóbbi napokban több, halálos kimenetelű támadás is történt a sajtóhírek szerint.

Borítókép: twitter/google

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld