Külföld

A turizmus biztonsága

Turizmus biztonság

Pár héttel ezelőtt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, egyben miniszteri biztos értékelte a turizmus hazai alakulását 2017-re nézve, illetve összefoglalta a közeljövőben, vagyis 2018-ban várható legfontosabb kihívásokat. A sajtótájékoztató több érdekes folyamatra is rávilágított. 

Kezdjük azzal, hogy a magyar turizmus kapcsán egyetlen dolgot emelt ki, mint globális értelemben is mérhető előnyt. Szerinte azok az országok lesznek képesek a turizmus területén eredményeket elérni, amelyek bátor lépéseket tesznek a biztonság megteremtése érdekében.

Érdekes adattal is alátámasztotta mindezt: a turisztikai célok kiválasztásánál ugyanis már

a második helyen a biztonság kérdése szerepel,

a turisták ugyanis – nem meglepő módon – biztonságos célországokat keresnek. Épp ezért érdekes kérdés lehet az is, hogy mely küldőországokban népszerű desztináció ma Magyarország, illetve milyen változások várhatók.

A beszédében kitért arra, hogy már 2017 novemberére elérte az szektor a 2016-os teljes évi vendégéjszaka-számot, ami év végére, összesen 30.000.000 a vendégéjszaka körül alakult. Mindez jó 10.000.000 vendégéjszaka (és 112%-os árbevétel) növekmény 2010-hez képest.

A belföldi forgalom turizmusbiztonság szempontjából kevésbé releváns, de az már annál inkább érdekes, hogy honnan érkezik a legtöbb turista Magyarországra. A küldőországok sorrendje: Németország, Egyesült Királyság, Csehország, Ausztria és Lengyelország.

Jelentősebb növekedés a TOP 10-ben Lengyelország, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok tekintetében történt, utóbbi kapcsán további forgalomnövekedés várható a közvetlen New York/Chicago-Budapest LOT járat 2018 májusi beindulásával. A TOP 10-en kívül egyébként Kína és Dél-Korea viszonylatában növekedett jelentősen a turisztikai forgalom az utóbbi egy évben.

Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom

Továbbiak:Külföld