Honvédelem és nemzetbiztonság

A török Nurol Makina megalapította a magyar vállalatát

Nurol

Tegnap kapta fel a török média a hírt, hogy „A török páncélozott járműgyártó „európaivá” vált”, mivel megalapította első külföldi vállalatát a Nurol Makina. Erről Engin Aykol számolt be, annak apropóján, hogy megalapították a Nurol Makina Magyarországot.

Arra gondoltam, hogy a hír apropóján összefoglalom, amit a cégalapításról tudni lehet. Bár a hír most lett felkapva, de a céget még tavaly év végén alapította a Nurol Makina ve Sanayi A.S. vállalat.

A Nurol Makina Hungary Kft. bejegyzése 2021.12.10-én történt, tőkéje mindössze a törvényi minimum, vagyis 3 millió forint. A cég weboldala még nem készült el, noha azt már jóval a cégalapítás előtt, 2021.08.30-án lefoglalta egy francia cég.

A cég székhelye 1112 Budapest, Gulyás utca 24/1., ami összefügghet azzal, hogy ez a vállalat kézbesítési megbízottjának, a CONFIDENCE Ingatlanbefektetési Kft-nek a székhelye is.

A Nurol Makin Magyarország Kft. vezető tisztségviselője Mehmet Atak, a cég tevékenységi köre pedig némileg eltér egyelőre a török hírekben megjelöltektől: „Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás”, mint főtevékenység, és a „PR, kommunikáció”, mint egyéb tevékenység.

A török hírrel lényegében egy időben, Maróth Gáspár és Fritz István nyilatkozott a Nurol Makinától származó eszközökről a Spirit FM adásában, megemlítve, hogy a Gidránok száma a korábban vártak szerint, körülbelül 400-450 darab lesz, és az eddigi tapasztalatok alapján nagyon elégedettek vele a magyar felhasználók.

Elmondták azt is, hogy magyar specifikum egyelőre a rejtőszín, a kommunikációs eszközök kialakítása, a hangakkusztikai felderítő rendszer kijelzőjének integrálása a főképernyő monitorába, illetve a közeljövőben érkező darabokban a munkahelyek struktúrájának átalakítása.

Hamarosan a hadiipari holdingon belül megnyílik majd a kaposvári gyár is, ahol elsőként a következő 40 darab integrációs munkálatai és készre szerelése történik meg, várhatóan az év végéig (feltételezem ez majd a tevékenységi engedélyek között is megjelenik). Illetve a jövőben várható még emellett egy magyar kooperációval készülő, felderítő modell is.

A cikkhez ITT lehet hozzászólni. Ha tetszett, ne maradj le a következőről:

Ajánlott tartalom